Ervaringen

Bart Janssen

HR Director
Facilicom Group België

In de tijd dat ik als HR directeur bij Facilicom werkte, kreeg ik de mogelijkheid om een High Potential traject te volgen. Individuele coaching was daar een onderdeel van en zodoende kwam ik bij Huib terecht. Tijdens onze eerste ontmoeting voelde ik meteen vertrouwen, dat verbaasde me want doorgaans ben ik in eerste ontmoetingen op mijn hoede.       

Huib is een zeer intelligent mens, hij scheen me iemand toe met wie ik op niveau kon praten. Dat sprak me aan, want op een al te vaag of zweverig gebeuren zat ik niet te wachten. Met Huib's manier van bevragen en doorvragen dringt hij snel tot de kern door, hij helpt je om het zelf te ontdekken. Wat ligt ten grondslag aan je patronen en gedrag en met welke strategie kun je dit bijsturen?

            Onze bijeenkomsten vonden plaats in de vorm van een wandeling door bossen en duingebieden. Wandelen is volgens Huib de beste massage die je jezelf kunt geven. Tijdens die wandelingen waren we op twee niveaus in gesprek, op het niveau van de concrete woorden maar tegelijkertijd vond er reflectie plaats op een tweede niveau. Ervaren en voelen wat de verhalen van je leven en je werk met je doen. Dat maakte de bijeenkomsten inspannend maar tegelijkertijd ook heel effectief.

            Het punt waarop ik het meest direct met mijn kern werd geconfronteerd was het moment waarop Huib me aan een boks-clinic liet deelnemen. De theorie, het vele denken over ' hoe neem ik mijn plaats in' werd plots heel concreet in de ring. “Ik weet dat ik het kan”, maar behalve mijn mentale overtuiging moest ik het ook in iedere vezel van mijn lichaam voelen. Met een torenhoge tegenstander tegenover me ervoer ik mijn eigen kracht. Deze fysieke ervaring heeft me veel gebracht. Het gaat over durf, over de balans tussen denken en voelen. Sindsdien sta ik steviger op mijn plek, en ben ik een betere manager van mijn mensen. In plaats van lastige klussen meteen over te willen nemen ben ik nu in de eerste plaats een klankbord. Tegengas geven aan mijn meerderen gaat me beter af, ik hoef dat niet eerst thuis meer te overdenken, nee, ik kan het ter plekke leveren, ik durf meer op mijn intuïtie te varen en direct te handelen.

            Wat ik enorm in Huib waardeer is dat hij alles afmaakt wat hij begonnen is. Inmiddels werk ik al een tijd niet meer bij Facilicom en toch heeft Huib dit traject met mij volbracht. Ik mag hem ten alle tijde bellen, daar maak ik geen misbruik van maar het geeft een heel goed gevoel te weten dat Huib mijn klankbord wil zijn wanneer er echt iets dringends is. Sinds een paar maanden ben ik eigen baas, als ZZP-er werkzaam als HR directeur. Die grote stap durf ik nu te nemen. Ook privé heeft dit coachingstraject mij veel aangereikt, als partner en vader maar zelfs als voetbaltrainer van een bende enthousiaste zesjarigen. Ik leef veel meer in het hier en nu en kan intens genieten van het plezier van het spel.