Ervaringen

Bart Janssen

HR Director
Facilicom Group België

In de tijd dat ik als HR directeur bij Facilicom werkte, kreeg ik de mogelijkheid om een High Potential traject te volgen. Individuele coaching was daar een onderdeel van en zodoende kwam ik bij Huib terecht. Tijdens onze eerste ontmoeting voelde ik meteen vertrouwen, dat verbaasde me want doorgaans ben ik in eerste ontmoetingen op mijn hoede.       

Lees verder

Marco Walhout

Audit partner
Financiële dienstverlening

Ik was dertig jaar werkzaam bij één van de Big Four bedrijven in de financiële dienstverlening toen ik met Huib in contact kwam. Destijds begon ik als onopvallende 'jongste bediende' en klom op tot partner. Toen ik 53 werd en een stapje terug wilde doen, viel me op dat er veel aandacht is voor het opwaarts ontwikkelen van een carrière, maar niet andersom. Dat was voor mij een reden om op zoek te gaan naar een externe coach die mij in dit proces kon begeleiden.

Lees verder

Martijn H

Lid Raad van Bestuur
Financiële dienstverlening

Mijn intrinsieke motivatie om Huib in te schakelen was dat ik graag wilde leren omgaan met een lastige situatie waarin ik was beland. Als gevolg van veranderingen bij het bedrijf waar ik indertijd werkzaam was, ontstond een negatieve spiraal waar veel van mijn energie aan opging.

Lees verder

Directeur Groot Aandeelhouder

Directeur
Middelgroot familiebedrijf

Ik werk in een groot familiebedrijf en heb een paar jaar geleden de directeursfunctie van mijn vader overgenomen. Zoiets is met het zetten van een paar handtekeningen niet meteen een gelopen race. Het kost tijd voor de vader om te leren loslaten en tijd voor de zoon om de nieuwe positie in te nemen. 

Lees verder

Ben Janssen

Tax partner
Deloitte

Als leidinggevende heb ik in het verleden zo af en toe medewerkers met Huib in contact gebracht wanneer ze behoefte hadden aan coaching. Het viel me indertijd al op hoe efficiënt Huib te werk ging. Met slechts een paar sessies, twee a drie, werd er in korte tijd een heel positief resultaat geboekt. 

Lees verder

Michel de Groot

Manager Klant & Ontwikkeling
Incluzio

Als Commercieel Manager werk ik in de zorgbranche en ben ik commercieel verantwoordelijk voor enkele bedrijven. Een paar jaar geleden liep ik tegen mijn grenzen aan. In die tijd betekende “een hulpvraag stellen' voor mij, dat ik al meende te weten wat ik nodig had. Probleem en oplossing, alles binnen de veilige kaders. Mijn kaders. Maar wie met Huib in zee gaat, kan ervan uitgaan dat het geen half werk wordt, Huib is van de grondige aanpak.

Lees verder

Ingrid Hellinga-Oving

Fiscaal adviseur
partner Caraad belastingadviseurs

Vanaf 2011 maak ik als fiscaal adviseur en later mede-eigenaar deel uit van Caraad Belastingadviseurs in Groningen. Caraad levert landelijk fiscale expertise in verschillende branches zoals onderwijs, zorg en overheidsinstellingen, maar ook nationale en internationale bedrijven. 

Lees verder

Marcel Blom

Architect
partner eigenaar bestuurder

Gedurende 26 jaar -waarvan 16 jaar als partner- werkte ik als architect voor een groot architectenbureau.  Samen met nog vijf andere partners, waaronder de oprichters van het bedrijf vormden we het bestuur. Ik werkte in die tijd aan grote publieke projecten, bijvoorbeeld treinstations enzovoort.  

Lees verder

Monique van der Borg

Hfd Legal Office
Ressortsparket Arnhem-Leeuwarden (OM)

Ik werk als Advocaat-generaal bij het Openbaar Ministerie, een veeleisende en verantwoordelijke functie binnen een overwegend mannenbolwerk. Na hervormingen binnen de organisatie kregen we eind vorig jaar te maken met coaching en intervisie en zodoende kwam ik met Huib in contact.

Lees verder

Monica Escutia

Manager Corporate & Marketing Communications
Mitsubishi Logisnext Europe BV

Een paar jaar geleden heb ik Huib als coach ingeschakeld om goed van start te gaan in mijn nieuwe functie als manager. Misschien schakelen mensen meestal pas een coach in wanneer ze vastlopen maar waarom zou je een coach niet gebruiken om dat te voorkomen en om te onderzoeken hoe je je communicatieve vaardigheden, je energie en kracht zo positief mogelijk kunt inzetten?

Lees verder

Charles Wiegant

Hoofd Advocaat-generaal
Landelijk bestuur Ressortsparket (OM)

Ik vind Huib bijzonder goed in zijn werk omdat hij een coach is die zijn plaats durft in te nemen in het proces. Tegelijkertijd laat hij veel ruimte aan de mensen die hij coacht. Hij doorziet snel waar het wringt en zal niet schromen recht op het probleem af te gaan, deze voortvarendheid maakt zijn werkwijze efficient en de resultaten daarvan doen zich al snel gelden op de werkvloer.

Lees verder

Dick Bennink

Algemeen Directeur
Prorest bv (onderdeel van Facilicom) - operationeel directeur Albron

Als algemeen directeur van Prorest werd mij in functioneringsgesprekken met mijn baas duidelijk gemaakt dat er risciovoller ondernemerschap van mij werd verlangd. Ik ben geen high risc ondernemer maar wel een high performer, ik schrijf geen rode maar zwarte cijfers en zet hoog in op rust, winst, klant- en medewerkerstevredenheid. Bovendien nam ik wel degelijk risico's maar hoe kwam het dan dat de perceptie van mijn ondernemerschap als behoudend werd gezien?

Lees verder

Michiel Veldman

Leidinggevende Ressortsparket OM
nu DJZ IND

Wanneer je mij vraagt wat Huib's X factor is als zijnde coach, dan roem ik zijn vermogen om dwars door bullshit heen te prikken en meteen heel diep te gaan. In de wereld van het OM is het gebruikelijk om verbaal sterk te kunnen argumenteren. Woorden worden gebruikt als een harnas. En dat betekent ook dat emotionele zaken meestal rationeel worden benaderd.

 

Lees verder

Martijn Weijers

Director Business Tax
Deloitte

Toen ik mijn eerste director traject bij Deloitte had doorlopen en met een paar ontwikkelpunten werd afgewezen, wilde ik mijn kansen voor een volgende poging vergroten. Hoe kon ik mijn leiderschap op een natuurlijke wijze gestalte gaan geven? 

Lees verder

Begeleidingstraject co-creëren

Begeleidingstraject co-creëren gemeente Rotterdam,
Regina Pak senior Contractmanager
Nadiya Madaya  beleidsadviseur Onderwijs
Eddie Meijer senior beleidsadviseur Onderwijs

Wij werken op verschillende afdelingen binnen de Gemeente Rotterdam en ons werd in 2018 een interne opleiding Co Creëren aangeboden. Een opleiding van 10 a 15 dagen, gekoppeld aan een praktijk-opdracht en coaching in kleine groepjes met het doel om samen te reflecteren op het proces en onze eigen leervragen. 

Lees verder

Nicole van Weringh

Sr. stafmedewerker en Projectleider KEI
Gerechtshof Amsterdam Den Haag

Ik werk als projectleider Kwaliteit en Innovatie (KEI) en ben senior stafmedewerker voor  Gerechtshof Amsterdam & Gerechtshof Den Haag. In de afgelopen jaren zijn mijn werkzaamheden van een naar twee gerechtshoven uitgebreid. Het is een veeleisende werkomgeving die veel van mijn stevigheid vraagt. 

Lees verder

Marco Verhagen

Directeur HR Global
van Hessen (voorheen) General Manager HR bij Mitsubishi

Een dag lang intensief investeren in jezelf waarna je terug op je werk weer precies doet wat je deed. Zo gaat het vaak met trainingen. Maar niet met Huib. Toen wij een nieuwe missie en core values wilden definiëren voor ons bedrijf, begeleidde hij samen met een collega ons ontwikkelingstraject. Uren sparden we over de aanpak van het traject en de bijbehorende trainingen.

Lees verder

Mark Weverink

Commercieel directeur
Norkem

Puur, dat is het eerste dat in mij opkomt, terugdenkend aan de sessies welke ik met Huib heb mogen hebben. Ik herinner mij de sessies als personal coach als oprecht, eerlijk en verfrissend. Huib is iemand die vanuit authenticiteit en zijn eigen kern je mee weet te nemen in je eigen ontwikkeling en ontwikkeling van teams.

 

Lees verder

Joris Voeten

Engineer
Urban green Roofscapes

Huib heeft net als ik een achtergrond in bosbouw en we hebben vanuit een kernvraag gewerkt. Hoe kan het dat een oerwoud zich gedurende miljoenen jaren steeds weet aan te passen aan wisselende eco-omstandigheden en die veranderingen niet alleen overleeft maar bovendien ook nog eens weet om te zetten in kracht en groei. Waarom kan een bos dat wel en lukt het mij niet altijd?

Lees verder

Roel de Wilde

Directeur
de Wilde advies en begeleiding

Huib en ik werken al twintig jaar samen. De nadruk van deze samenwerking ligt op groei en ontwikkeling van mensen, teams en organisaties binnen het bedrijfsleven en de overheid

Lees verder

Serkan Özdemir

Area manager Turkey
Norkem

Huib heeft me in de juiste flow gebracht, zegt Serkan Özdemir, 32 jaar en werkzaam bij Norkem. In de voorbereiding op een leidinggevende functie op een nieuw te openen filiaal in Turkije, voerde ik coachingsgesprekken met Huib. 

Lees verder

Sandra Mast

plv Hfd Legal Office
Ressortsparket Amsterdam (OM)

In verbinding met anderen mijn eigen koers varen, dat is na een aantal coachingssessies met Huib mijn thema geworden. Een soort kompas waar ik op ging varen.

Lees verder

Leonoor Juwett

Directeur
VZ industries

Toen ik met Huib aan een traject begon, was ik werkzaam als directeur van VZ Industries en op zoek naar een beter evenwicht in de privé - werkbalans.

Lees verder

Ton Klein

Directeur
Oberon onderzoeks-adviesbureau

Sinds 2006 werken we als Oberon samen met Huib. We ontwikkelden met elkaar verschillende trainingen op het gebied van lokaal onderwijsbeleid. 

Lees verder

Thomas de Gijsel

Managing partner Stel & de Gijsel fiscalisten, juristen en adviseurs
Nu zelfstandig gevestigd belastingadviseur

 

Ik kende Huib al van de commerciële training die ik een keer samen met collega's bij hem volgde. Verfrissend en open benaderde hij de groep, en ik was onder de indruk van hoe snel hij mensen doorheeft. Hij legt in één keer de vinger op de zere plek. Maar het was vooral iets wat die dag in de pauze gebeurde wat me imponeerde.

Lees verder

Eddie Meijer

Senior beleidsadviseur
Gemeente Rotterdam

Zes keer per jaar komt een groot deel van de accountmanagers van de Dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving bijeen voor een intervisiesessie onder leiding van Huib. 

Lees verder