Ervaringen

Joris Voeten

Engineer
Urban green Roofscapes

Huib heeft net als ik een achtergrond in bosbouw en we hebben vanuit een kernvraag gewerkt. Hoe kan het dat een oerwoud zich gedurende miljoenen jaren steeds weet aan te passen aan wisselende eco-omstandigheden en die veranderingen niet alleen overleeft maar bovendien ook nog eens weet om te zetten in kracht en groei. Waarom kan een bos dat wel en lukt het mij niet altijd?

Huib is open, eerlijk en geeft veel van zichzelf. Het contact is daardoor heel persoonlijk en dat heb ik als waardevol en prettig ervaren. We hebben intensieve sessies gehad over stress, wat is stress en wat doet dat met je. Het belangrijkste leerpunt voor mij was om niet te panikeren. Ik ben geneigd om meteen de verantwoordelijkheid op me te nemen wanneer zich iets nieuws aandient. Huib heeft me geleerd om niet meteen te reageren, eerst eens rustig de tijd te nemen, de situatie te beschouwen alvorens meteen in actie te komen. Hoe de rust beter te bewaren en vooral, hoe prioritering aan te brengen.

Ik heb nog nooit eerder meegemaakt dat iemand me zo snel doorziet. Huib heeft daar een bijzonder talent voor. Omdat Huib de oprechte wens heeft de persoon die tegenover hem zit te leren kennen, heeft hij heel veel mensenkennis opgedaan. Binnen een paar minuten kan hij je feilloos 'lezen' en komt meteen tot de kern. Ik zou mijn sessies met Huib onbetaalbaar willen noemen. In een kort tijdsbestek van vier sessies is de kwaliteit van mijn leven meetbaar verbeterd. Het is Huib's doeltreffende en eerlijke manier van aanpak die zo snel tot groot resultaat hebben geleidt.