Ervaringen

Leonoor Juwett

Directeur
VZ industries

Toen ik met Huib aan een traject begon, was ik werkzaam als directeur van VZ Industries en op zoek naar een beter evenwicht in de privé - werkbalans.

Ik beschouw mezelf als 'mensenmens' en werk het liefst binnen familiebedrijven. Dat heeft voor- en nadelen, want juist omdat je zo dicht bij de mensen staat, wil je ze niet teleurstellen. Ze rekenen op je en ik geef me dan ook altijd voor de volle honderd procent. Dat was lange tijd goed gegaan maar op enig moment had ik mijn eigen grenzen overschreden.

Het contact met Huib voelde al heel snel vertrouwd en prettig. De gesprekken die we voerden hielpen me om afstand te nemen, de afstand die nodig was om mijn eigen situatie met een open vizier te beschouwen en te ontleden. In de eerste fase van die periode was ik niet in mijn beste doen en bleef Huib voorzichtig met me. Hij voelde subtiel aan wat ik wel en nog niet aan kon. Pas toen ik weer steviger in mijn schoenen stond en er ruimte voor had, werd hij kritischer en confronterend in zijn vraagstellingen. Huib beschikt over een enorm groot empathisch vermogen waarmee hij je ook tegelijkertijd voor leeft hoe je met meer liefde en begrip naar je eigen handelen kunt kijken. Hij liet me al gaandeweg zelf ontdekken waarin ik vastgelopen was en na niet al te lange tijd begon de energie in mij weer de goede kant op te stromen. Als het nodig was nam Huib me ook mee voor een wandeling in het bos, een mooie vorm om diepgaande gesprekken te voeren. Tussen de eeuwenoude bomen en het frisse groen kon ik het grotere plaatje weer zien, de waan van de dag is in de natuur ver weg.

Ik heb een stapje terug gezet en een nieuwe balans aangebracht in mijn leven. Met heel veel plezier werk ik nu weer bij een familiebedrijf en ben daar Beleidsmedewerker P&O. Lang nadat Huib en ik onze sessies hadden beeindigd, stond hij op een dag spontaan voor mijn neus om even te informeren hoe het inmiddels met me ging. Dat illustreert wie Huib is en met hoeveel toewijding hij zijn werk doet.

Leonoor Juwett

Tekst geschreven door Jannie Regnerus naar aanleiding van telefonisch interview.