Ervaringen

Martijn H

Lid Raad van Bestuur
Financiële dienstverlening

Mijn intrinsieke motivatie om Huib in te schakelen was dat ik graag wilde leren omgaan met een lastige situatie waarin ik was beland. Als gevolg van veranderingen bij het bedrijf waar ik indertijd werkzaam was, ontstond een negatieve spiraal waar veel van mijn energie aan opging.

Het duurde een tijdje tot ik besloot om actief uit die negatieve sfeer te stappen en zelf de regie over mijn toekomst in handen nemen. Dat is het punt waarop ik Huib heb ingeschakeld, ik wilde samen met hem onderzoeken wat mijn eigen aandeel in de ontstane situatie was. Daarnaast hoopte ik in de coaching met Huib mijn eigen kracht te kunnen hervinden en een nieuwe blik op de toekomst te ontwikkelen.

De werkmethode van Huib beviel me vanaf het allereerste moment. Huib is luisterend, ontvankelijk, begripvol. In een later stadium werd hij meer confronterend en soms directief, richtinggevend. Maar dat was op dat moment wat ik nodig had in mijn proces. Altijd stond wederzijds respect voorop.

Huib heeft me letterlijk in beweging gebracht tijdens wandelingen. Om me figuurlijk ook in beweging te brengen en om mijn gedachten te helpen ordenen, voerden we tijdens het lopen goede gesprekken. Tijdens die sessies probeerde Huib mij inzicht in mijzelf te geven. Doorvragen, dat is iets waar Huib heel goed in is. Wat me ook enorm hielp was om van een afstand naar de situatie te gaan kijken en eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Huib neemt natuurlijk ook een eigen persoonlijkheid mee als coach en je moet maar afwachten of er een klik is. Die klik was er meteen, gaaf! Ik vond het heerlijk om met Huib te praten. Hij draait er niet omheen en kan, zoals ik eerder zei, nogal confronterend zijn, maar altijd met een lach en aimabel.

Ik heb zijn werkwijze als heel fijn ervaren en ik liet mij in volle vertrouwen door hem verrassen, zo nam hij me tijdens een sessie ook mee naar een manege, met een paard in een paardenbak. Daar werd ik me bewust van de kracht van non-verbale communicatie. Die sessie beschouw ik als de mooiste, het was zeer goed en ik denk er nog vaak aan terug. Mijn coaching traject met Huib was goed en het heeft me rust en acceptatie gebracht, bovendien heb ik een prachtige nieuwe baan als lid van de Raad van Bestuur. Ik zie uit naar vervolg!  Dit keer niet omdat ik in de knoop zit maar omdat het fijn is om te blijven ontwikkelen en groeien, niet alleen in mijn professionele leven maar ook als mens.

Tekst door Jannie Regnerus naar aanleiding van een telefonisch interview