Ervaringen

Martijn Weijers

Director Business Tax
Deloitte

Toen ik mijn eerste director traject bij Deloitte had doorlopen en met een paar ontwikkelpunten werd afgewezen, wilde ik mijn kansen voor een volgende poging vergroten. Hoe kon ik mijn leiderschap op een natuurlijke wijze gestalte gaan geven? 

Zodoende kwam ik bij Huib terecht. Ik had zijn website goed doorgenomen en op de een of andere manier sprak deze me enorm aan. Huib leek het anders aan te pakken dan de meeste coaches die ik ken.

Al bij onze eerste kennismaking bleek Huib een snelle denker, hij vertrouwt op zijn gevoel en zit er dan ook zelden of nooit naast. Hij koerst rechtstreeks af op de inhoud, naar de kern van mijn wezen. Hoe steek ik als mens in elkaar, hoe reageer ik op situaties en vooral waarom?

Eigenlijk was ik tot dan toe best een pleaser geweest, met omtrekkende bewegingen communiceren. Huib kwam met de metafoor van 'het matje'. Had ik tot dan toe niet altijd 'voor' of 'naast' of 'achter' de mat gestaan terwijl ik mensen probeerde aan te sturen? Ik moest aan zelfvertrouwen winnen en zelfbewust op mijn mat komen te staan. Sterk want verankerd in mijzelf, kortom ik moest veel meer durven uit te gaan van mijn eigen kracht en mijn gevoel.

Huib levert maatwerk. Zijn methodieken zijn geen kunstjes, hij kijkt heel scherp naar diegene die hij voor zich heeft en stemt zijn suggesties af op de persoon. Zo werkten we soms met een acteur om communicatiepatronen bloot te leggen en te verbeteren. Huib kreeg mij zover dat ik een haptonoom bezocht. Als je me dat van tevoren had gezegd zou ik hard hebben gelachen. Ik stond daar sceptisch tegenover maar Huib haalde me op een respectvolle manier uit mijn comfortzone. Gedurende deze afgelopen maanden heb ik een groter zelfbewustzijn verworven en dat komt niet alleen mijn leiderschap ten goede maar ook buiten kantoortijden werkt het door. In mijn privéleven, in relatie tot mijn vrouw en kinderen blijf ik dichter bij mijn gevoel en ik ervaar op alle fronten in mijn leven persoonlijke groei.

Martijn Weijers

Tekst geschreven door Jannie Regnerus naar aanleiding van telefonisch interview.