Ervaringen

Monica Escutia

Manager Corporate & Marketing Communications
Mitsubishi Logisnext Europe BV

Een paar jaar geleden heb ik Huib als coach ingeschakeld om goed van start te gaan in mijn nieuwe functie als manager. Misschien schakelen mensen meestal pas een coach in wanneer ze vastlopen maar waarom zou je een coach niet gebruiken om dat te voorkomen en om te onderzoeken hoe je je communicatieve vaardigheden, je energie en kracht zo positief mogelijk kunt inzetten?

            'Ben ik goed bezig, hoe kan ik binnen de functie optimaal in mijn kracht staan, welke manager-stijl past mij goed', dat waren vragen waarmee ik aan de slag wilde.

            Met Huib had ik meteen een heel goede klik, ik ben een gevoelig mens en Huib is dat ook. Hij kan heel snel doorgronden wie hij tegenover zich heeft. Met zijn intuïtieve kracht kan hij een goede inschatting maken van die ander en hoe deze te benaderen. Complexe concepten weet hij terug te brengen naar beelden die me voor altijd zullen bijblijven. Zo introduceerde Huib bijvoorbeeld 'de rondjes en de vierkantjes'. De ronde mensen zijn meer in staat om te verbinden en samen te werken, ze komen sneller in beweging. De vierkante mensen zijn over het algemeen iets strakker in de communicatie en komen moeilijker in beweging. Wanneer je in staat bent die verschillen te benoemen en te respecteren, dan kan er verbinding ontstaan en kunnen vierkantjes iets ronder worden en andersom, rondjes iets vierkanter. Het helpt me op de werkvloer, wanneer de communicatie met een ander moeizaam verloopt kan ik het proces beter relativeren.

            Mijn uitdaging is dat ik graag behaag en naar harmonie streef. Om in mijn functie als manager natuurlijk leiderschap uit te stralen en toe te passen, moest ik mezelf beschermen en een balans vinden tussen krachtig durven zijn en tegelijkertijd gevoelig te blijven.

            Wat ik heel prettig vind is dat Huib als coach met meerdere mensen binnen het bedrijf heeft gewerkt, dat ervaar ik als een grote toegevoegde waarde. Huib kent de sfeer binnen het bedrijf goed en heeft zicht op het team.

            Het coachingstraject heeft me veel positieve energie gegeven, ik kan een volgende stap maken in mijn leven, als mens en als manager.

Tekst door Jannie Regnerus