Ervaringen

Claartje Bouwers

Vice President
HR, General & Legal Affairs
Mitsubishi Caterpillar Forklift Europe (MCFE)

 

Twee jaar geleden stond er bij ons een grote reorganisatie voor de deur. Ik zou hier grotendeels verantwoordelijk voor zijn. Tijdens zo'n zwaar traject leek het me goed om een coach te hebben. In die twee jaar belde ik Huib, die me was aangeraden door mijn voorganger, op momenten dat ik een sparringpartner wilde. Als ik hem nodig had, zette hij zich vol in.

Ik was onder de indruk van zijn vermogen om de meest complexe dingen - en die zijn er volop in een reorganisatie - simpel en behapbaar te maken. Hij was daarbij heel concreet - wat ik heel fijn vind in een coach. Want je kunt wel een advies geven, maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Bij Huib zag ik voortdurend wat zijn adviezen mij concreet opleverden.

In die tijd was ik aanspreekpunt van diverse belangenbehartigers; Vakbonden, overheid, Japanse en Amerikaanse aandeelhouders, de ondernemingsraad, werknemers. Huib leerde me om altijd open de verbinding aan te gaan met mensen, ook als ik het ongelofelijk druk had. Dat heeft me veel opgeleverd.

Sowieso is zijn begeleiding iets waar ik de rest van mijn leven wat aan zal hebben. Niet "horizon zeilen", waarschuwde Huib me vaak, omdat ik pas tevreden was wanneer ik ergens Olympisch kampioen in kon zijn. Huib raadde me aan stil te staan bij een behaald succes, en niet meteen door te zeilen naar de volgende horizon, en het volgende doel. Zo kan ik nu eerder en beter terugkijken op behaalde resultaten en daar energie van krijgen.

Huib komt snel tot de kern. Zonder geleuter eromheen geeft hij adviezen waarvan ik dacht: ik begrijp het, ik kan door. Dat was precies wat ik nodig had. Een reorganisatie is een enorme kluif, met een grote professionele en persoonlijke impact voor alle betrokkenen. Mede dankzij Huibs begeleiding ligt de klus achter me én heb ik een steile leercurve doorgemaakt.