Ervaringen

Niek Pesman

Advocaat
voorzitter maatschap

 

Na zoveel jaar in het vak, inclusief voorzitterschap van de maatschap, kreeg ik behoefte aan een personal coach. Om eens stil te staan bij waar ik nu sta, zowel in mijn werk als in het dagelijks leven.

Iemand raadde me Huib aan en nu hebben we eens in de zes weken een gesprek. Ik was nooit zo geneigd om over mezelf te praten, maar Huib weet me daartoe te verleiden. Ontzettend scherp, met een enorm luisterend oor, is hij ook nog eens een intelligent gesprekspartner die me feilloos een spiegel voorhoudt. 

Ik ben verbaal nogal sterk maar hij kan me aan. 'Nu verschuil je je,' kan hij rustig tegen me zeggen. Hij neemt geen blad voor de mond. Dat is ook precies waarom ik bij Huib ben: ik heb geen moer aan iemand die met me meepraat. Ik heb toch de nodige vaktrainingen achter de rug op het gebied van onderhandelen, het houden van pleidooien en hoe je overkomt. Maar met Huib is het heel persoonlijk en uitdagend. Laatst had ik hem uitgenodigd voor een lezing over rolmodellen omdat ik dacht dat hij dat ook interessant zou vinden. Ontving ik na afloop een A4'tje met zijn analyse over hoe ik in dat gezelschap had gefunctioneerd. Alles maakt hij dienstbaar aan het traject dat ik met hem afleg. Dat vind ik heel attent.