Ervaringen

Rian Cuppens

Senior manager Audit Private Companies
Deloitte

 

Hoe zorg ik ervoor dat ik minder bevestiging nodig heb? Die vraag stond centraal in het persoonlijke coachingstraject waar Huib me begeleidde in de ontwikkeling naar director binnen Deloitte. 

Gedurende drie jaar hadden we regelmatig coachingsgesprekken, waarin we mijn persoonlijke drempels uitdiepten en keken hoe ik die kon aanpakken of accepteren om verder te komen.

Dat mijn perfectionisme soms actie in de weg zit bijvoorbeeld, en dat ik complimenten niet uit de organisatie maar uit mezelf moet halen. Huib kan heel goed luisteren en heeft een groot invoelingsvermogen. Hij is ook niet bang om iets van zichzelf te laten zien zodat het geen eenrichtingsverkeer wordt. Dat gaf me het gevoel dat ik alles tegen hem kon zeggen. Zakelijke issues, maar ook persoonlijke - want natuurlijk zijn er dwarsverbanden. Zo leerde hij me steeds beter strategisch nadenken en onderhandelen. Hoe langer ik hem kende, hoe effectiever de gesprekken werden omdat ik meer inzicht kreeg en het ook beter kon aangeven als ik Huib niet meteen volgde. Huib heeft duidelijk zijn eigen visie, maar hij gaf me alle ruimte om mijn eigen keuzes te maken. Ook al waren dat niet per se zijn keuzes voor mij. Dat vind ik heel bijzonder.